Vin din portocale

Printeaza

Vin din portocale din: portocale, lamaie, zahar, vin, rachiu.

Ingrediente:Vin din portocale

  • 6 portocale coapte bine, mai mari
  • zeama de la o portocală
  • 1 lămâie medie
  • 15 cuburi zahăr
  • vin alb
  • 2 1/2 rachiu de fructe

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală bine portocalele şi se taie, cu coajă cu tot, în felii foarte fine şi apoi înjumătăţi. Se freacă cu zahăr coaja de lămâie şi se taie felii subţiri.

Se pun împreună feliile de lămâie şi portocală într-un bol mai mare şi se toarnă deasupra zeama de portocală şi vinul. Se lasă la macerat timp de trei zile.

Se toarnă deasupra rachiul şi se mai lasă încă două zile. Se filtrează şi se trage la sticle.

Se serveşte rece, cu gheaţă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.