Vin de capsuni

Printeaza

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa.

Vin de capsuni

Ingrediente:

  • 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc)
  • 1 kg zahăr
  • 1,8-2 l apă

 

Mod de preparare:

Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul.

Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în două, iar sucul rezultat îl amesteci cu apa şi zahărul, până ce acesta se dizolvă complet, apoi îl torni într-un borcan de aproape 5 l (pentru a nu fi complet plin).

Legi borcanul cu un tifon dublu şi îl aşezi într-un loc în care temperatura să nu fie prea mare (15-18°C), până când procesul de fermentare s-a încheiat (nu se mai obser­vă fierberea în vas).

După aceea, pui borcanul cu mare grijă pe o masă, pentru a nu deranja drojdia depusă pe fund şi pentru a putea coate vinul din el, cu ajutorul unui furtun.

Torni apoi vinul în sticle. Astupi sticlele etanş, cu dopuri de plu­tă şi ie depozitezi la rece, cel puţin 2 luni, după care îl poţi consuma.

Tot astfel mai poţiprepara vin şi din alte fructe (cireşe, vişine etc.), cu menţiunea că pe­rioada de fermentare este diferită de la fruct la fruct.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Vin de capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.