Vin (cidru) de mure

Printeaza

Vin de mure din: mure, apa, zahar, miere.

Ingrediente:Vin_De_Mure

  • 1 kg mure
  • 10 l apa
  • 3 kg zahar
  • 500 g miere

 

Mod de preparare:

Se aleg fructele sănătoase, se curăţă de frunzuliţe, se spală punându-le într-o strecurătoare şi introducându-le de câteva ori în apă.

Murele spălate se strivesc şi se pun într-un borcan.

Se toarnă 6 l de apă peste ele, se leagă borcanul cu un tifon şi se lasă 3-4 zile într-o încăpere cu temperatură moderată, după care se strecoară.

Sucul obtinut se pune într-o damigeană, iar fructele se strivesc, se toarnă peste ele 4 l de apă, se amestecă bine şi se lasă să stea 5-6 ore.

Apoi, se strecoară din nou, se storc bine fructele, iar sucul obtinut se toarnă în damigeană peste primul.

Se adaugă zahărul şi mierea, se pune dopul de fermentare sau un dop obişnuit prin care se introduce un capăt de furtun, iar celălalt capăt se introduce într-un borcan cu apă şi se lasă la fermentat.

După ce a încetat fermentarea, cu ajutoruLunui furtun se sifonează vinul la sticlă cu grijă, pentru a nu tulbura drojdia rămasă pe fund.

Sticlele se astupă cu dopuri opărite şi se ţin culcate în beci sau într-o încăpere rece.

Vin de mure

Vin_De_Mure

 

Incoming search terms:

  • vin de mure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.