Vermutul

Printeaza

Vermutul face parte din categoria de băuturi numite, după reglementările europene, „vinuri aromatizate”. Sunt vinuri fermentate (şi fortificate), care conţin şi alte ingrediente în afara sucului de struguri.

Vermutul este aromatizat cu un amestec de ierburi uscate şi rădăcini, ingrediente care sugerează originea sa, înainte de a deveni apreciat ca băutură de sine stătătoare el fiind o băutură medicinală.

Există trei categorii principale de vermut: sec (de exemplu Noilly Prat din Franţa); roşu dulce (ca Martini Rosso din Italia) şi alb îndulcit (cel mai celebru fiind Cinzano Bianco).

In afară de aceste trei tipuri, se produce şi o cantitate mică de vermut roze, precum şi produse de genul celui numit Chamberyzette din Franţa, care este aromatizat cu căpşuni.

Vermutul poate fi băut amestecat, de exemplu cu apă tonică sau limonadă, dar este, de asemenea, un ingredient indispensabil al barurilor pentru cocktailuri.

Dry Martini nu ar putea să existe fără un strop de vermut sec, iar un Manhattan perfect combină vermutul dulce şi sec cu whisky de secară.

Denumirea de „vermut” se datorează faptului că iniţial se prepara din pelin, un ingredient care nu mai este conţinut astăzi decât de absint.

 

Vermutul

Vermutul

 

 

 

 

 

 


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Cocktail bourbon cu campari si vermut

Cocktail bourbon cu campari si vermut din: bourbon, vermut, campari, lamaie.   Ingrediente: 65ml bourbon 30ml vermut dulce 30ml campari Lamaie, pentru ornat     Mod de preparare: Adaugati bourbon, vermut dulce si campari intr-un recipient si amestecati. Umpleti recipientul cu gheata si se amesteca timp de un minut. Se strecoara intr-un pahar. Se decoreaza […]

Cocktail cu brandy si vermut

Cocktail cu brandy si vermut din: brandy, triplu sec, vermut sec si vermut dulce. Ingrediente: 45 ml de brandy 2 linguri de triplu sec 15 ml vermut sec 15 ml vermut dulce   Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se strecoara intr-un pahar de cocktail.

Cocktail cu gin si vermut

Cocktail cu gin si vermut din: gin, vermut si lichior pe baza de plante. Ingrediente: 60 ml gin, 15 ml de vermut sec, 1/8 de lingura de lichior pe baza de plante     Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele intr-un pahar racit.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.