Varzari (varianta)

Printeaza

Varzari 

Ingrediente:Varzari

  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 1/2 ceaşcă apă
  • sare
  • făină

Ingrediente umplutura: 1 varză mică, murată, 2 linguri ulei, piper.

 

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din jumătate ceaşcă de ulei, jumătate ceaşcă de apă, sare şi făină cât cuprinde. Aluatul trebuie să fie potrivit de moale. Se frământă bine şi se lasă să se odihnească un sfert de oră, acoperit cu un şervet.

Din timp se taie mărunt varza murată, se scurge bine de zeamă şi se prăjeşte uşor cu două linguri de ulei (nu se rumeneşte). Se adaugă un vârf de cuţit de piper.

Din aluat se întind două foi ca de tăiţei. Se taie pătrate, se umplu cu varză, se întorc colţurile spre mijloc, în formă de plic.

Colţurile plicului se mai aduc odată spre mijloc şi se lipesc bine, ca să nu iasă varza.

Se coc în tavă la foc potrivit. Se pot face şi cu varză dulce, care trebuie opărită mai înainte cu borş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.