Varza ungureasca

Printeaza

Varza ungureasca din: varza, carne de vitel, ceafa de porc, piept de porc afumat, carnati, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, cimbru, dafin, untura, suc de rosii, sare, piper, marar, patrunjel.

Ingrediente:Varza ungureasca

  • 1 kg varză dulce
  • 500 g carne de viţel
  • 500 g ceafă de porc
  • 300 g piept de porc afumat
  • 3 cârnaţi de casă
  • 3 cepe
  • 8 ciuperci mari
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură boia dulce cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri untură
  • 400 ml suc de roşii
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de mărar şi pătrunjel tocat fin

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se toacă şi se prăjeşte în untură, până este sticloasă. Se ia de pe foc. Se rumenesc apoi carnea şi cârnatul tăiate.

Se adaugă în cratiţă varza tocată şi se căleşte câteva minute. Se presară boia, se amestecă şi se toarnă apoi apa fiartă, astfel încât să acopere varza. Se adaugă sucul de roşii, foile de dafin, cimbrul şi usturoiul zdrobit. Se piperează şi se fierbe la foc mic.

Când e gata, se presară verdeaţa tocată. Se lasă să se odihnească 5 min. înainte de servire. Se serveşte alături eventual un ardei iute.

Reţeta se poate prepara şi cu varză murată, iese chiar mai bună.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.