Varza umpluta cu ciuperci si bacon

Printeaza

Varza umpluta cu ciuperci si bacon din: varza murata, ciuperci, orez, ceapa, bacon, marar, ulei, rosii, smantana.

Ingrediente:Varza_umpluta_cu_ciuperci_si_bacon

  • 1 varză mare murată
  • 1 conservă (400 g) ciuperci în saramură
  • 1 ceşcuţă orez
  • 1 ceapă mare
  • 200 g bacon sau şuncă afumată
  • 1 lingură mărar tocat
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 roşii sau bulion
  • smântână

 

Mod de preparare:

Speli varza şi o laşi să se scurgă. Indepărtezi cotorul şi scoţi cam jumătate din centrul verzei.

Cureţi ceapa şi o speli. Toci ceapa şi ciupercile şi le pui într-un vas cu ulei, sare şi piper. Adaugi orezul spălat şi scurs, mărarul, şunculiţa tăiată în cuburi, roşiile tăiate mărunt şi amesteci bine.

Umpli varza în interior cu această compoziţie, o strângi şi o prinzi cu scobitori. O pui într-o cratiţă cu apă rece şi introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 1 oră.

Din când în când, scoţi tava şi mai stropeşti varza cu zeama din vas. Când este gata, o scoţi pe un platou şi o tai în felii. O poţi servi asezonată cu smântână.

Varza umpluta cu ciuperci si bacon

Varza_umpluta_cu_ciuperci_si_bacon

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.