Varza umpluta cu carne si ceapa verde

Printeaza

Varza umpluta cu carne si ceapa verde din: varză chinezească, ouă, carne tocată de porc, ulei de arahide, sos de soia, ceapă verde, sare, ghimbir, glutamat de sodiu, făină.

 

Ingrediente: Varza umpluta cu carne si ceapa verde

  • 150 g varză chinezească
  • 3 ouă
  • 150 g carne tocată de porc
  • 4 linguri ulei de arahide
  • 2/3 linguri sos de soia
  • 1 linguri ceapă verde tocată
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lingură ghimbir tocat
  • 1/2 linguriţă glutamat de sodiu
  • 3 linguri făină

Mod de preparare:

Se curăţă frunzele de varză şi apoi se lasă să dea în clocot. Se răsfiră pentru a se răci.

Se sparg ouăle şi se adaugă peste făină, după care se amestecă uşor.

Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă sosul de soia, un sfert de linguriţă de sare, un sfert de lingură cu glutanat de sodiu, ceapa şi, ghimbirul.

Se amestecă bine. Se scurg frunzele de varză. Se aranjează jumătate din ele în pătrate cu latura de cincisprezece centimetri, se pune amestecul obţinut anterior şi se nivelează.

Se pun frunzele rămase deasupra, apoi se taie în douăsprezece bucăţi de circa cinci pe şapte centimetri (acestea sunt „cutiile de varză”).

Se încinge o cratiţă, după care se pune uleiul de arahide. Se acoperă „cutiile “ cu amestecul de ou şi făină şi se aşază în cratiţă.

Se înăbuşă la foc moderat, întorcându-se, până când se rumenesc pe ambele părţi. Se adăugă puţină, apă cu sare (un sfert de linguriţă). Se lasă să fiarbă la foc mic, pană când scade.

Varza umpluta cu carne si ceapa verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.