Varza rosie la borcan

Printeaza

Varza rosie la borcan din: varza, zahar, sare, otet, dafin.

Ingrediente:Varza rosie la borcan

  • o varză roşie medie
  • 100 g zahăr
  • 100 g sare grunjoasă
  • 100 ml oţet
  • o foaie dafin

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza de foile exterioare, se taie mărunt şi se pune într-un vas.

Se presară cu zahăr, sare şi se stropeşte cu oţet. Se amestecă şi se lasă o noapte la macerat.

A doua zi se repartizează în borcane, se pun şi foile de dafin, se pun capace şi se fierb cu ziare între ele timp de 90 de minute.

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Muraturi delicioase pentru iarna

Conserve si muraturi: Varza rosie murata

Varza rosie murata din: varza, sare, marar, frune de telina, frunze de visin, hrean. Ingrediente: varză roşie îndesată sare mărar uscat cu floare frunze ţelină frunze de vişin hrean borcan celofan sau folie adezivă   Mod de preparare: Se aleg verze tari, îndesate, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de […]

retete

Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie)

Ardei umpluti cu varza (alba sau rosie) din: ardei gras, varza, saramura. Ingrediente: 7 kg ardei gras 6 kg varza 4 l saramura       Mod de preparare: Se aleg ardei grasi, sanatosi, mai mari si nevatamati, se scot cotoarele, se curata bine de seminte si se spala. Se lasa la scurs pe un […]

Ardei umpluti cu varza rosie

Ardei umpluti cu varza rosie din: ardei grasi, varza, morcovi, otet, sare, apa, piper boabe, cimbru. Ingrediente: 5 kg ardei grasi 3 verze mijlocii 1 kg morcovi 1 l otet 3 linguri cu sare pentru muraturi 3 linguri apa 1 lingurita piper boabe cimbru uscat   Mod de preparare: Tai cotoarele ardeilor, le scoti semintele

 

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie la borcan cu boabe de piper

Varza rosie la borcan cu boabe de piper din: varza rosie, sare, piper, otet alb, foi de dafin, zahar. Ingrediente: o varza rosie medie sare piper otet alb foi de dafin zahar   Mod de preparare: Se curată varza de foile exterioare, se taie în două cotorul. Se toacă fideluţă şi se pune într-un castron. […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.