Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Printeaza

Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

Ingrediente:Varză roşie cu costiţă afumată şi mere

  • 1,200 kg varză roşie
  • 150 g costiţă afumată
  • 1 ceapă
  • 3 mere
  • 150 g grăsime sau unt
  • sare
  • zahăr
  • 1linguriţă oţet

 

Mod de preparare:

Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se sotează şi se amestecă cu varza.

Se pun într-o cratiţă cu 1 /4 1 supă, merele curăţate şi tăiate, gră­sime, sare, zahăr şi se fierb circa 30 minute.

Cînd este gata scăzută se pune puţin oţet. Se serveşte şi ca garnitură la diferite fripturi în special de raţă, gîscă sălbatică, porc mistreţ etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.