Varză roşie cu costiţă afumată şi mere
PrinteazaVarză roşie cu costiţă afumată şi mere
- 1,200 kg varză roşie
- 150 g costiţă afumată
- 1 ceapă
- 3 mere
- 150 g grăsime sau unt
- sare
- zahăr
- 1linguriţă oţet
Mod de preparare:
Varza se taie fideluţă, se dă sare, se lasă 1 oră, apoi se spală şi se stoarce bine. Costiţa se taie mărunt, ceapa tocată se sotează şi se amestecă cu varza.
Se pun într-o cratiţă cu 1 /4 1 supă, merele curăţate şi tăiate, grăsime, sare, zahăr şi se fierb circa 30 minute.
Cînd este gata scăzută se pune puţin oţet. Se serveşte şi ca garnitură la diferite fripturi în special de raţă, gîscă sălbatică, porc mistreţ etc.
Pofta buna!