Varza rosie cu caise si scortisoara

Printeaza

Varza rosie cu caise si scortisoara din: caise uscate, suc de mere, varza rosie, ceapa, unt, vin roşu, oţet de mere, sare, piper, zahăr, foi de dafin, scorţişoară, boabe de ienupăr, gem de caise.

Ingrediente:Piure_de_castane_si_de_cartofi_cu_rondele_de_ceapa_prajita

  • 60 g caise uscate
  • 150 ml suc de mere
  • 1 varză roşie (circa 1 kg)
  • 2 cepe
  • 40 g unt
  • 200 ml vin roşu
  • circa 5 linguri oţet de mere
  • sare
  • piper
  • 2 linguri zahăr
  • 1 foaie de dafin
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 lingură boabe de ienupăr zdrobite
  • 2 linguri gem de caise

Mod de preparare:

Se taie caisele fâşii, se lasă să clocotească pbţin în sucul de mere şi apoi să se umfle. Se curăţă var­za, se taie mai întâi în patru şi apoi julienne, după ce s-a îndepărtat coto­rul. Ceapa curăţată se toacă şi se căleş­te în untul topit, până ce devine sticloa­să.

Se adaugă varza şi se căleşte şi ea 5 minute, amestecând încontinuu. Se stinge cu vinul roşu şi sucul de mere şi se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

Se adaugă foaia de dafin, scorţi­şoara (întreagă) şi boabele de ienupăr şi se lasă să fiarbă 30 de minute, la foc potrivit.

O Se încorporează caisele tă­iate fâşii şi sucul de mere şi se mai lasă 15 minute pe foc. Se adaugă şi gemul de caise şi se condimentează cu sare, piper şi oţet.

Varza rosie cu caise si scortisoara

Piure_de_castane_si_de_cartofi_cu_rondele_de_ceapa_prajita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.