Varza murata cu hrean si marar

Printeaza

Varza murata cu hrean si marar din: varza, hrean, mere, gutui, porumb, mustar, marar, sare.

 

Ingrediente:Varza murata cu hrean si marar 

  • 30 verze
  • 4-5 rădăcini hrean
  • 2-3 gutui
  • 1 ştiulete de porumb
  • boabe de muştar
  • coriandru
  • ienibahar
  • mărar
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte 1 lingură de sare grunjoasă.

In butoi se pun boabe de porumb, mărar uscat, hrean, boabe de muştar, ienibahar şi coriandru, felii de gutui, apoi varza cu scobitura în sus.

In locurile libere se pun sferturi de verze roşii. Deasupra se aşază mărar, se toarnă apă rece şi se astupă.

Se lasă 2-3 zile la căldură.

 

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Strudel cu varza si cimbru

Strudel cu varza murata

Strudel cu varza murata din: varza, bacon, ardei, chimen, ulei, cimbru. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 1/2 varză acră 200 g bacon un ardei roşu 2 linguri chimen o lingură ulei cimbru uscat un gălbenuş   Mod de preparare: Varza se gustă si, dacă este foarte sărată, se lasă la desăratîn apă rece. Se scurge […]

Capatana de porc cu varza murata

Varza murata cu piept de porc

Varza murata cu piept de porc din: varzam piept de porc, morcov, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: o varză mică murată 100 g piept de porc un morcov o ceapă 6 linguri ulei 2 foi dafin piper boabe   Mod de preparare: Varza murată se gustă şi, dacă este prea sărată, se lasă 20 de minute […]

 

Varza calita cu carnati

Varza murata cu carnati uscati

Varza murata cu carnati uscati din: varza, ceapa, morcov, carnati, ulei, bulion, vin. Ingrediente: o varză acră medie 2 cepe un morcov 4 cârnaţi afumaţi 4 linguri ulei o lingură bulion 250 ml vin alb sec 2 foi dafin 10 boabe piper   Mod de preparare: Cârnaţii tăiaţi se călesc în două linguri de ulei […]

 

Varza murata cu orez

Salata de varza murata cu usturoi

Salata de varza murata cu usturoi din: varza acra, ceapa sau usturoi, chimen, untdelemn. Ingrediente: varză acră felii de ceapă sau usturoi pisat chimen untdelemn   Mod de preparare: Varza acră, scursă şi stoarsă, se taie fideluţă şi se amestecă bine cu felii de ceapă sau cu usturoi pisat, chimen şi se stropeşte cu untdelemn. […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.