Varza inabusita cu sunca afumata si mazare

Printeaza

Varza inabusita cu sunca afumata si mazare din: varză Savoy, plus o cantitate echivalentă de verdeţuri de primăvară, de Bruxelles sau varză, ulei de măsline, şuncă afumată şi uscată, rozmarin, usturoi, supă de bază de pui sau de legume ori apă, mazăre proaspătă, sare, piper negru, unt.

Varza inabusita cu sunca afumata si mazare

Ingrediente:

  • 1 varză Savoy, plus o cantitate echivalentă de verdeţuri de primăvară, de Bruxelles sau varză toscană, tăiate foarte mare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 6 felii de şuncă afumată şi uscată, tăiate de-a curmezişul în fâşii de 1 cm
  • 1 linguriţă de rozmarin tocat
  • 1 1/2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 140 ml supă de bază de pui sau de legume ori apă
  • 170-200 g mazăre proaspătă, fără păstăi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 85 g unt

Mod de preparare:

Scoateţi foile exterioare ale verzei până ajungeţi la cele fragede. Dacă acestea nu sunt ofilite, îngălbenite sau găurite de omizi, scoateţi-le nervura tare şi spălaţi-le bine (în mod normal, acestea sunt cele mai verzi şi cele mai bune foi).

Tocaţi-le mare şi puneţi-le într-un bol deoparte.

Inlăturaţi cotorul din interiorul fraged al verzei şi restul tocaţi mare. Puneţi ulei de măsline într-o cratiţă încinsă cu fundul gros şi începeţi să prăjiţi şunca,

După 1 minut, adăugaţi rozmarinul şi usturoiul şi ameste­caţi pentru a combina aromele.

In acest punct, usturoiul ar trebui să se înmoaie şi să se coloreze, iar şunca ar trebui să fie aurie. Adăugaţi foile de varză exterioare şi puţină supă sau apă, amestecaţi, puneţi un capac pe cratiţă şi fierbeţi 1 minut.

Apoi puneţi restul verzei şi celelalte verdeţuri, mazărea fără păstăi, un praf de sare şi piper. Adăugaţi şi restul supei.

Puneţi capacul şi fierbeţi la foc mic 12-15 minute, până când verzele au încă o culoare vie, dar sunt suficient de moi pentru a fi mâncate.

Opriţi focul, adăugaţi untul şi lăsaţi 5 minute. Asezonaţi înainte de a servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.