Varza de Bruxelles

Printeaza

Varza de Bruxelles

Varza de BruxellesAceastă legumă dispreţuită pe nedrept este înrudită cu varza sălbatică şi creşte pe tulpini groase, înalte, de pe care este culeasă cu mâna. Atât soiul obişnuit, de culoare verde, cât şi ruda sa de culoare purpurie, seamănă cu nişte verze în miniatură.

Era de aşteptat ca, datorită aspectului lor, ele să câştige cu uşurinţă simpatia copiilor, ceea ce încă nu s-a întâmplat.

Numele verzei de Bruxelles provine de la capitala Belgiei, locul în care a fost iniţial cultivată. Deşi a fost crescută şi în Imperiul Roman, ea şi-a câştigat aprecierea doar în secolul XVI. în Marea Britanie, varza de Bruxelles se serveşte deseori de Crăciun.

Pentru a preveni eliberarea componentelor ei sulfuroase, este crucial ca varza să fie fiartă doar scurt timp. în trecut, se cresta o cruce la baza verzelor – pentru a ţine diavolul departe -şi se fierbeau mult. Astăzi se călesc sau se prepară la cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.