Varza de Bruxelles in saramura

Printeaza

Varza de Bruxelles in saramura din: varza, sare.

Ingrediente:Varza de Bruxelles in saramura

  • varza

 

 

 

Mod de preparare:

Verzişoarele, cât mai mici, se curăţă de frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă să se zvânte, după care se opăresc 10-15 minute, se răcesc şi se aşează în borcane, care se umplu cu apa în care au fiert.

Se şterg borcanele cu o vată înmuiată în alcool, apoi se închid, legându-le cu folie adezivă ori celofan sau cu intestine de vită.

In prima zi se lasă la bain-marie 30 minute, iar a doua zi, 10 minute.

Când borcanele s-au răcit, se controlează dacă sunt ermetic înichise şi se aşează la păstrat într-un loc rece, uscat şi bine aerisit.

Varza de Bruxelles astfel conservată se poate pregăti cu carne, cu brânză sau drept garnitură la diferite fripturi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.