Varza de Bruxelles cu branza la cuptor
PrinteazaVarza de Bruxelles cu branza la cuptor din: varza de Bruxelles, unt , faina, lapte, smantana, branza sau cascaval, sare.
Ingrediente:
- 1 kg verzişoare de Bruxelles
- 1 lingură unt
- 11/2 lingură făină
- 1 ceaşcă lapte
- 1 ceaşcă smântână
- 2-3 linguri brânză rasă saucaşcaval
- sare
Mod de preparare:
Pui verzişoarele la fiert în apă clocotită timp de 15-20 de minute. Prepari un sos alb din unt, făină, lapte şi smântână. Fierbi totul, amestecând mereu.
Ungi o formă cu unt, aşezi verzişoarele pe care le-ai pus între timp într-o strecurătoare ca să se scurgă de apă.
Torni sosul în tavă, iar deasupra razi brânză sau caşcaval.
Varza de Bruxelles cu branza la cuptor
Pofta buna!