Varza de Bruxelles cu branza la cuptor

Printeaza

Varza de Bruxelles cu branza la cuptor din: varza de Bruxelles, unt , faina, lapte, smantana, branza sau cascaval, sare.

Varza_de_Bruxelles_cu_branza_la_cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg verzişoare de Bruxelles
  •  1 lingură unt
  •  11/2 lingură făină
  •  1 ceaşcă lapte
  •  1 ceaşcă smântână
  •  2-3 linguri brânză rasă saucaşcaval
  •  sare

Mod de preparare:

Pui verzişoarele la fiert în apă clocotită timp de 15-20 de minute. Prepari un sos alb din unt, făină, lapte şi smân­tână. Fierbi totul, ameste­când mereu.

Ungi o formă cu unt, aşezi verzişoarele pe care le-ai pus între timp într-o strecurătoare ca să se scurgă de apă.

Torni sosul în tavă, iar deasupra razi brânză sau caşcaval.

Varza de Bruxelles cu branza la cuptor

Varza_de_Bruxelles_cu_branza_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.