Varza cu marar verde

Printeaza

Varza cu marar verde din: varza, marar, bulion, ulei, sare.

Ingrediente:Varza cu marar verde

  • 1 varză crudă (trufanda)
  • 2 legături mărar
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Varza crudă, trufanda, se curăţă de frunzele de deasupra, apoi se taie (în patru sau opt).

Intr-o cratită de circa 3 I se pune o cană de apă, uleiul şi varza şi apoi se pune la foc mic, să fiarbă înăbuşit. Până se fierbe, se întoarce varza în cratită şi, eventual, se adaugă apă.

Când varza este aproape gata, se adaugă bulionul, mărarul tocat şi se pune sare (după gust). Se continuă fierberea pe plită sau se pune cratită la cuptor, până ce varza este gata.

Se serveşte caldă, cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.