Varză cu carnaţi

Printeaza

Varză cu carnaţi

Varză cu carnaţi

Ingrediente:

  • două kg varză
  • 500 g cârnaţi
  • 300 g costiţă afumată
  • 350 ml zeamă de varză
  • 3 linguri de pastă de roşii
  • 4 roşii
  • sare, piper
  • două linguri de ulei
  • o frunză de dafin
  • 4 boabe de piper
  • o legătură de pătrunjel
  • mălai
  • smântână
  • ardei iute

 

Preparare:

Varza se spală, se taie în jumătăţi, apoi în fâşii subţiri şi se pune într-un vas mai mare. Se presară sare şi se freacă bine cu mâinile ca să se înmoaie varza.

Costiţa afumată se taie în bucăţele şi se prăjeşte într-o tigaie fără ulei.

Se pune într-o oală puţin ulei, iar deasupra se presară varza. Se toarnă un litru de apă, se adaugă frunza de dafin şi boabele de piper.

Se pune oala pe foc şi se lasă la fiert la foc potrivit.

Când varza este aproape fiartă se adaugă carnaţii prăjiţi şi tăiaţi în bucăţele, pasta de roşii diluată cu puţină apă, zeama de varză şi roşiile date pe râzătoare.

Se condimentează după gust, se presară pătrunjel tocat, se mai toarnă apă dacă este nevoie şi se mai fierbe încă 15 minute.

Varză cu cârnaţi

Varză cu cârnaţi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai mancat de mult varza cu afumatura. O sa fac, mai ales ca acum a aparut varza noua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.