Varza cu costita afumata la cuptor
PrinteazaVarza cu costita afumata la cuptor din: varza, unt, costita, pesmet, sare, dafin, smantana.
- 1 varză mare
- 2 linguri cu unt
- 300 g costiţă afumată
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- foi de dafin
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Curăţaţi varza, spălaţi-o, tăiaţi-o în patru şi desfaceţi-o foaie cu foaie. Clocotiţi frunzele de varză în apă cu sare, scurgeţi-le şi scoateţi partea tare.
Foile astfel pregătite puneţi-le într-o cratiţă unsă cu unt, în straturi, care sa ajungă la 2-3 cm.
Peste varză puneţi felii de costiţă şi puţină smântână şi pesmet, săraţi, condimentaţi cu foi de dafin, aşezaţi alte straturi de foi de varză opărite, puneţi peste ele restul de costiţă, smântână şi pesmet, acoperiţi cu apă caldă şi aşezaţi cratiţa în cuptorul fierbinte pentru 40 min.
Serviţi tăiată felii, acoperită cu sos de roşii îndulcit, alături de pâine proaspătă şi vin roşu.
Pofta buna!