Varza cu ciuperci si paste

Printeaza

Varza cu ciuperci si paste din: ceapa, ulei de masline, ciuperci champignon, varza, paste scurte, usturoi, sare, piper si chimen.

Varza_cu_ciuperci_si_paste

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 300 g ciuperci champignon
  • 1/2 căpăţână de varză
  • 400 g paste scurte
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper
  • chimen

 

Mod de preparare:

Se taie mărunt ceapa şi se căleşte în ulei de măsline; jumătate din cantitate se transferă în altă tigaie. Pe restul de ceapă se aşază ciupercile tăiate felii, sare, piper şi chimen. Se înăbuşă 4 min.

Cealaltă porţie de ceapă călită se amestecă împreună cu varza tocată, sare şi chimen. Se adaugă puţină apă, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit timp de cca 10 min.

Intre timp se fierb pastele al dente, într-o cantitate mare apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se trec pastele prin jet de apă rece.şi se lasă la scurs. Se toacă usturoiul şi se amestecă împreună cu sarea. Pastele se amestecă împreună cu varză şi usturoi; se potrivesc încă o dată de sare şi piper, după gust şi se servesc fierbinţi.

Varza cu ciuperci si paste

Varza_cu_ciuperci_si_paste

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.