Varza cu carne de porc si legume

Printeaza

Varza cu carne de porc si legume din: pulpa de porc, ceapa, morcovi, bulion, varza acra, foaie de dafin, cuisoare, ulei, seminte de chimen, patrunjel, piper.

Ingrediente:Varza_cu_carne_de_porc_si_legume

  • 800 g pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 linguri bulion
  • o varza acra de 1 kg
  • 500 ml vin alb sec
  • o foaie dafin
  • 2-3 cuisoare
  • 2 linguri ulei
  • un varf de cutit seminte de chimen
  • patrunjel pentru servit
  • piper

pentru garnitura:

  • cartofi fierti in coaja

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu ulei încins se pun la călit ceapa tăiată mărunt şi morcovii trecuţi prin răzătoarea cu ochiuri mari.

După ce s-au înmuiat, se adaugă carnea tăiată cuburi si se amestecă lăsând-o la călit până ce îşi schimbă culoarea.

Se adaugă varza murată tăiată fideluţă. Se amestecă lăsând totul pe foc în jur de 10 minute.

Se toarnă vinul, se pun foaia de dafin, chimenul şi cuişoarele şi se lasă la fiert 30 de minute.

In acest timp se pun si cartofii la fiert în coajă.

După 30 de minute se adaugă bulionul desfăcut cu puţină apă si se continuă fierberea încă 30 de minute.

Se serveşte varza alături de cartofi, totul presărat cu piper şi pătrunjel.

Varza cu carne de porc si legume

Varza_cu_carne_de_porc_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.