Varza calita cu ciuperci

Printeaza

Varza calita cu ciuperci din: varza murata, ciuperci uscate, foi de dafin, ceapa, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Varza_calita_cu_ciuperci

  • 500 grame varza murata
  • 100 g ciuperci uscate (hribi)
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa mijlocie
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ciupercile uscate se lasă câteva ore în apă la înmuiat. Varza murată se taie fidelute (se strânge un pic în mână să nu aibă multă zeamă), iar ceapa se taie şi ea mărunt. Ciupercile se scurg şi ele de apă şi se taie fâşii. Apa de la ciuperci nu se aruncă, ci se tine pentru fiert.

Intr-un vas adânc se încing două linguri de ulei şi se pun la călit ceapa, varza şi ciupercile. Se amestecă bine, se pun şi foile de dafin şi un pic de apă (cât să acopere varza). Se condimentează cu sare şi piper. Se fierbe la foc moderat 45 de minute. Varza trebuie să scadă (să nu fie apoasă mâncarea).

Varza calita cu ciuperci

Varza_calita_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • varza calita cu ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.