Varza calita cu carnati si bacon

Printeaza

Varza calita cu carnati si bacon din: varza, carnati, bacon, cidru, ulei, cartofi, piper, unt.

Ingrediente:Varza calita cu carnati si bacon

  • 800 g varză acră
  • 2 cepe
  • 200 g cubulete bacon
  • 200 ml cidru de mere
  • 100 ml supă
  • 3 linguri de ulei
  • piper rosu
  • 4 cârnati
  • 2-3 cartofi mari
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Ceapa şi cubuletele de bacon se pun la călit in ulei. Se amestecă pentru a evita prinderea şi, când s-au rumenit, se adaugă varza tăiată fidelută.

Se lasă 15 minute să se călească, se pun apoi piperul roşu, cidrul si supa. Se lasă la fiert, fără capac, timp de 30 de minute.

Între timp, se curătă cartofii de coajă şi se taie felii groase. Se pun la fiert, 20 de minute, după care se trag la tigaie, în unt, 5 minute, cât să se rumenească frumos.

Se scot şi în aceeaşi tigaie se prăjesc cârnatii.

Se servesc cu varza călită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.