Varza calita cu bacon si carnaciori picanti

Printeaza

Varza calita cu bacon si carnaciori picanti din: bacon, ceapa, ulei, varza murata, foi de dafin, boabe de ienupar, vin alb, supa carnati picanti, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Varza_calita_cu_bacon_si_carnaciori_picanti

  • 100 g bacon
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 kg varză murată
  • 2 foi de dafin
  • 2 boabe de ienupăr
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml supă
  • 800 g cârnaţi picanţi
  •  sare
  •  piper
  •  zahăr

 

Mod de preparare:

Se feliază baconul şi ceapa. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşte baconul. Se adaugă ceapa şi se lasă până se căleşte. Se adaugă varza acră tocată mărunt, foile de dafin şi boabele de ienupăr. Se toarnă vinul alb şi supa, apoi se acoperă şi se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute.

Se crestează cârnaţii şi se taie bucăţi mai mici, după care se pun peste varză. Se mai fierbe 15 minute. Se condimentează cu sare, piper şi zahăr, după gust. Se poate servi cu garnitură de cartofi copţi.

Varza calita cu bacon si carnaciori picanti

Varza_calita_cu_bacon_si_carnaciori_picanti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.