Varza calita cu afumatura

Printeaza

O reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata, carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de chimen, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Varza calita cu afumatura

  • 1 varza mare murata
  • 300 g costita afumata
  • 400 g carnati afumati
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia rosu
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi varza fideluţă şi stoarceţi-o bine de zeamă. Tăiaţi cârnaţii în rondele şi costiţa în bucăţele. Căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.

Puneţi într-o cratiţă un strat de varză tocată. Peste aceasta puneţi un strat de rondele de cârnaţi şi presăraţi boia şi seminţe de chimen.

Puneţi un alt strat de varză şi peste acesta puneţi bucăţele de costiţă, ardeiul capia tocat mărunt şi din nou boia şi seminţe de chimen. Presăraţi cu usturoiul tocat mărunt şi puneţi şi foaia de dafin. Acoperiţi cu un ultim strat de varză şi stropiţi totul cu ulei.

Adăugaţi o cană cu apă, presăraţi cu piper proaspăt măcinat şi puneţi cratiţa în cuptorul încins. Coaceţi la foc potrivit circa 90 de minute sau până când varza este bine făcută.

Varza calita cu afumatura

Varza calita cu afumatura

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Buna, buna! Vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.