Varză ca-n Bihor

Printeaza

Varză ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata, untura, smantana, bulion, boia, sare si piper.

Ingrediente:Varza_ca_n_Bihor

  • 500 g carne de porc tocata
  • 50 g orez
  • 1 kg varza (poate fi dulce sau acra)
  • 4 cepe
  • 100 g slanina afumata
  • 100 g untura
  • 200 g smantana
  • 60 g bulion
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tăiată felii, amesteci untura cu orezul fiert şi răcit şi adaugi sare şi piper după gust.

Toci carnea şi o căleşti împreună cu amestecul din prima parte. Varza tăiată fideluţă o căleşti separat, împreună cu slăni¬na afumată şi boiaua de ardei, amestecând continuu.

Ungi o tavă, aşezi un strat de varză călită, pui un strat de amestec de carne şi orez, apoi un strat de foi de varză. Dai varza la cuptor timp de 2 ore, la foc potrivit.

Varză ca-n Bihor

Varza_ca_n_Bihor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.