Varza cu afumatura
PrinteazaVarza cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper.
- 1 varza acra mare
- 400 g costita afumata
- 1 ceapa mare
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 3-4 fire cimbru uscat
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjiţi în ulei, într-o cratiţă mai înaltă costiţa tăiată în bucăţi potrivite. După 6-7 minute adăugaţi ceapa tocată mărunt, apoi după 3-4 minute, puneţi şi varza tăiată fideluţă. Când aceasta s-a înmuiat, puneţi pasta de tomate, boiaua, cimbrul, foile de dafin, o cană cu apă şi potriviţi de sare şi piper.
Amestecaţi bine, acoperiţi cratiţa cu un capac şi puneţi-o în cuptor la foc potrivit pentru 70 de minute.
Varza cu afumatura
Pofta buna!