Varza acra cu costita afumata si untura

Printeaza

Varza acra cu costita afumata si untura

Ingrediente:Varza acra cu costita afumata si untura

  • 1 varză murată cam de 1 kg
  • 300 g costiţă afumată
  • 3 linguri untură
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 10 boabe piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie o varză mare, murată, în felii. Dacă este prea acră, se spală într-o apă sau două şi se scurge bine. Se taie costiţa afumată cu şorici cu tot, în felii groase de un deget. Dacă slănina este prea sărată, se va ţine câtva timp în apă.

Se aşază pe fundul cratiţei unsă cu grăsime un rând de felii de varză, apoi un rând de slănină, urmând aşa până se termină varza şi slănina. Se adaugă o ceaşcă de apă şi untură. Această mâncare nu este gustoasă decât grasă şi bine scăzută. Trebuie să fiarbă înăbuşit cel puţin trei ore.

Când este aproape gata, se adaugă câteva boabe de piper şi, după gust, puţină boia de ardei. Dacă în timpul fiertului scade prea tare, se adaugă puţină apă. Este mult mai gustoasă încălzită a doua zi.

Se răstoarnă ca o budincă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O combinatie perfecta: varza cu costita afumata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.