Vanata coapte la gratar cu feta

Printeaza

Vanata coapte la gratar cu feta din: vanata, sos pesto, cubulete de rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si usturoi.

Ingrediente:Vanata coapte la gratar cu feta

  • 1 vanata
  • 10 g sos pesto
  • 1/2 rosie, cubulete
  • 1 bucata ceapa verde
  • 25 g feta
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • sare
  • piper
  • 100 g pasta de ardei rosu

Pentru pasta de ardei rosu:

  • 1 ardei rosu
  • 200 g ulei de masline
  • 30 ml apa
  • usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Ardeiul roşu sau gogoşarul se taie cubuleţe, se pun într-o crăticioară mai înaltă, se acoperă cu ulei de măsline şi se adaugă trei căţei de usturoi. Se pune acest amestec la fiert, la foc domol, timp de două ore, până cănd se topeşte ardeiul.

Se scurge de ulei şi se dă la blender cu 30 ml apă şi 50 ml de ulei. Vănăta se coace, se curăţă şi se lasă la scurs. Se taie pe jumătate pe lungime, deschizăndu-se în două părţi.

Se adaugă cubuleţele de roşie, ceapa verde, cubuleţele de brânză feta, sarea de mare, uleiul de măsline. Se decorează cu sos pesto şi pasta de ardei roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.