Usturoiul – planta miraculoasa
PrinteazaConsumul de usturoi poate să nu fie pe placul multor persoane (din cauza mirosului sau al gustului său), dar cifrele dovedesc, fară putinţă de tăgadă, că este foarte apreciat pretutindeni.
Numai în America de Nord se consumă anual usturoi proaspăt şi produse derivate în valoare de aproximativ 500 milioane de dolari.
Usturoiul ocupă locul al treisprezecelea pe piaţa mondială a legumelor; se spune că este leguma Mediteranei.
Usturoiul trebuie să fie păstrat într-un loc uscat, răcoros, unde să nu îngheţe niciodată. Căldura şi umiditatea pot provoca înmuierea bulbilor. Temperatura ideală pentru păstrarea usturoiului este în jur de 0°C.
Pentru un randament optim, cel mai bine este să folosim usturoiul proaspăt şi crud. Este întotdeauna preferabil, atât din punct de vedere curativ, cât şi gustativ, ca usturoiul să fie adăugat în mâncare spre sfârşitul perioadei de preparare.