Usturoiul – planta miraculoasa

Printeaza

Consumul de usturoi poate să nu fie pe placul multor per­soane (din cauza mirosului sau al gustului său), dar cifrele dovedesc, fară putinţă de tăgadă, că este foarte apreciat pre­tutindeni.

Numai în America de Nord se consumă anual usturoi proaspăt şi produse derivate în valoare de apro­ximativ 500 milioane de dolari.

Usturoiul ocupă locul al treisprezecelea pe piaţa mondială a legumelor; se spune că este leguma Mediteranei.

Usturoiul trebuie să fie păstrat într-un loc uscat, răcoros, unde să nu îngheţe niciodată. Căldura şi umiditatea pot provoca înmuierea bulbilor. Temperatura ideală pentru păs­trarea usturoiului este în jur de 0°C.

Pentru un randament optim, cel mai bine este să folosim usturoiul proaspăt şi crud. Este întotdeauna preferabil, atât din punct de vedere curativ, cât şi gustativ, ca usturoiul să fie adău­gat în mâncare spre sfârşitul perioadei de preparare.

 

Usturoiul – planta miraculoasa

Usturoiul - planta miraculoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.