Usturoi murat in otet de vin

Printeaza

Usturoi murat in otet de vin din: usturoi, otet de vin, ardei iuti, vin alb, sare grunjoasa, zahar.

Ingrediente:Usturoi_murat_in_otet_de_vin

  • 400 g usturoi
  • 250 ml otet de vin
  • 2 ardei iuti rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 lingurite de sare grunjoasa
  • 2-3 lingurite de zahar

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi usturoiul bine şi tai ardeii iuţi feliuţe. Intre timp, pui oţetul cu zahărul, sarea şi vinul la fiert. Laşi să dea în câteva clocote, după care iei vasul de pe foc.

Adaugi căţeii de usturoi în amestecul de otet si îi lasi cel mult 2 minute. Scoţi usturoiul cu o paletă, îl aşezi în borcane, pui feliuţele de ardei, apoi torni lichidul fierbinte.

Acoperi borcanele şi le laşi încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit .complet, le depozitezi în loc răcoros.

Usturoi murat in otet de vin

Usturoi_murat_in_otet_de_vin

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.