Usturoi murat cu tarhon

Printeaza

Usturoi murat cu tarhon din: usturoi, otet, zahar, sare, dafin, boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, boabe de ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon, ulei.

Ingrediente: Usturoi murat cu tarhon

  • 500 g usturoi proaspăt
  • 500 ml oţet
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguriţe boabe de coriandru
  • 2 linguriţe boabe de muştar
  • 2 linguriţe boabe de piper verde
  • 4 boabe de ienibahar
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir rozmarin
  • 1 fir tarhon
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se lasă să clocotească 3 min. 500 ml oţet cu zahăr, sare, foi de dafin, mirodenii şi usturoiul curăţat. Se ia de pe foc oala şi se lasă să stea acoperit cca 8 ore.

Se mai fierbe cca 3 min. Se toarnă fierbinte în borcane. Se repartizează între bucăţi de verdeaţă tocată.

In fiecare borcan se toarnă deasupra puţin ulei şi se acoperă imediat cu capacul.

Usturoi murat cu tarhon

Usturoi murat cu tarhon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.