Usturoi marinat

Printeaza

Alegi usturoiul tanar cu tulpina fragedă si cu căţei care nu sunt dezvoltaţi complet. Ii cureţi de mustăţi şi de câteva frunze şi-l speli în mai multe apereci.

Tulpinile le tai în lungime de un deget, le aşezi împreună cu frunzele într-o strecurătoare şi le opăreşti cu apă fiartă şi sărată după gust.

Pui apoi usturoiul în borcane şi torni peste el saramura fierbinte. La 1 l de oţet pui 1 l apă şi o lingură de sare. Acoperi borcanele imediat cu un celofan şi le legi cu sfoară.

Le înveleşti în pătură până când se răcesc. Le păstrezi la rece. E bun lângă ţuică, stropit cu ulei ce măsline, şi la fripturi, sosuri.

Usturoi marinat

Usturoi marinat

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • usturoi marinat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.