Urzici cu orez

Printeaza

Urzici cu orez din: urzici, orez cu bob rotund, unt, ulei, telemea, smantana, ceapa, marar si patrunjel.

Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă.

Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.

 

 

Ingrediente:Urzici_cu_orez

  • 250 g urzici
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 100 g telemea
  • 150 g smântână
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli bine urzicile, apoi le pui la fiert în apă clocotită, până se înmoaie. Căleşti ceapa tocată mărunt într-o tigaie cu ulei.

După ce s-au înmuiat puţin, adaugi orezul spălat şi stingi cu zeama de urzici fierte. Mai laşi pe foc la fiert câteva minute.

După ce s-a răcit orezul, adaugi telemeaua rasă şi mărarul tocat mărunt. Intr-un vas pus la foc mic, amesteci urzicile fierte cu unt.

Aşezi straturi alternative de smântână, urzici şi orez, într-un vas termorezistent uns cu unt. Introduci vasul în cuptor, pentru 10 minute.

 

 

Urzici cu orez

Urzici_cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg urzici 2-3 legături leurdă 3-4 căţei de ustu­roi 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură hrean ras ulei sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în […]

 

Urzici cu hrean si usturoi

Urzici cu hrean si usturoi

Urzici cu hrean si usturoi din: urzici, ceapa, morcov, malai, usturoi, hrean, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare   Mod de preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.