Uccelletti

Printeaza

Uccelletti

Uccelletti

Ingrediente:

  • două pahare de ulei
  • două pahare de vin alb
  • 100 g zahăr
  • făină cât cuprinde
  • marmeladă de struguri
  • migdale măcinate
  • scorţişoară
  • cacao
  • bucăţele de ciocolată de casă
  • rom
  • coaja rasă de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază acolo cele­lalte ingrediente, mai puţin marmelada. Se frământă bine aluatul (dacă e nevoie, se mai adaugă din făină până nu e nici prea moale, nici prea tare).

Se întinde o foaie de aluat şi se decupează din ea, cu o formă, păsărele. Pe una dintre formele decupate se aşază o lin­gură de marmeladă, se întinde puţin, se pune deasupra altă formă decupată, apoi se presează marginile cu o fur­culiţă, pentru a se lipi.

Aşază toate uccelletti într-o tavă, unge-le cu puţină apă cu zahăr şi dă-le la cuptor, pentru 35 de minute, la foc potrivit.

Uccelletti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.