Uccelletti
PrinteazaUccelletti
Ingrediente:
- două pahare de ulei
- două pahare de vin alb
- 100 g zahăr
- făină cât cuprinde
- marmeladă de struguri
- migdale măcinate
- scorţişoară
- cacao
- bucăţele de ciocolată de casă
- rom
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Pune făina într-un castron, fă o gaură în mijloc şi aşază acolo celelalte ingrediente, mai puţin marmelada. Se frământă bine aluatul (dacă e nevoie, se mai adaugă din făină până nu e nici prea moale, nici prea tare).
Se întinde o foaie de aluat şi se decupează din ea, cu o formă, păsărele. Pe una dintre formele decupate se aşază o lingură de marmeladă, se întinde puţin, se pune deasupra altă formă decupată, apoi se presează marginile cu o furculiţă, pentru a se lipi.
Aşază toate uccelletti într-o tavă, unge-le cu puţină apă cu zahăr şi dă-le la cuptor, pentru 35 de minute, la foc potrivit.
Uccelletti
Pofta buna!