Turtite pentru dejun

Printeaza

Turtite pentru dejun din: grau incoltit, nuci, migdale, banana, mere, miere, coaja de lamaie, suc de lamaie, stafide si pesmet.

Ingrediente:Turtite_pentru_dejun

  • 200 g grau incoltit
  • 50 g nuci
  • 50 g migdale
  • 1 banana
  • 4 mere
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • sucul unei lamaie
  • 1 lingura stafide
  • 200 g pesmet

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de prepara­re puneţi în apă rece nucile şi migdalele, a doua zi curăţaţi-le de pieliţa maronie. Puteţi să le lăsaţi întregi sau să le pisaţi. Pu­neţi-le într-un castron. Adăugaţi merele rase, grâul, coaja şi sucul de lămâie, mierea, stafidele, banana mărunţită.

Amestecaţi ingredientele pentru a obţi­ne o pastă omogenă. Puteţi folosi un blender pentru această operaţiune, dar nu este necesar să fie măruntite foarte tare. Din acest amestec formaţi turtite, treceţi-le prin pesmet şi puneti-le pe o tavă.

Turtite pentru dejun

Turtite_pentru_dejun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.