Turtite din dovlecei

Printeaza

O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Turtite din dovlecei

  • 450 g dovlecei
  • 75 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de minute la rece. între timp, puneţi făina într-un castron, adăugaţi gălbenuşul bătut şi uleiul şi 4-5 linguri apă. Ames¬tecaţi ingredientele până când obţineţi o compoziţie omogenă.

Lăsaţi amestecul 30 de minute la rece. Bateţi albuşurile spumă şi combinaţi într-un castron mai mare spuma de albuş cu amestecul de făină şi gălbenuş şi cu dovleceii raşi, bine storşi de zeama pe care au lăsat-o. Luaţi cu lingura din compoziţia omo¬genizată şi frigeţi în ulei încins turtiţele, pe amândouă părţile.

Scoateti-le pe şerveţele pentru a înlătura uleiul în exces. Păstraţi- le la cald până când terminaţi de prăjit toate turtiţele. Serviţi-le calde.

Turtite din dovlecei

Turtite din dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.