Turtite din cartofi cu pastarnac

Printeaza

Turtite din cartofi cu pastarnac din: cartofi, zeama de lamaie, pastarnac, faina, praf de copt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Turtite_din_cartofi_cu_pastarnac

  • 200 g cartofi
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 400 g pastarnac
  • un sfert de cana de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 2 oua batute
  • 2 linguri de marar tocat
  • o lingurita de sare
  • piper dupa gust
  • ulei de masline pentru prajit

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul la 250 grade Celsius. Radeti cartofii şi păstârnacul pe răzătoarea mare şi transferati-le într-un şervet. Impăturiţi şi stoarceti bine.

Transferaţi într-un bol şi adăugaţi zeamă de lămâie. Amestecaţi separat făina, pra­ful de copt, sare, piper şi mărarul şi turnati-le peste legume, împreună cu ouăle bătute. Amestecaţi.

Incălziţi ulei într-o tigaie şi turnaţi câte o lingură din compoziţie. Intoarceti-le după 3-4 minute, când au devenit aurii. Mai tineti-le 3 minute şi scoateti-le pe un şervet de hârtie să se scurgă.

Turtite din cartofi cu pastarnac

Turtite_din_cartofi_cu_pastarnac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.