Turtite cu mac

Printeaza

Turtite cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa, mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat.

Ingrediente:Turtite_cu_mac

  • 1 franzela mai tare

aluatul:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
  • 50 ml rachiu, rom sau cognac
  • sare

umplutura:

  • 150 ml apa
  • 200 g mac
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar vanilinat pentru ornare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, bateţi gălbenuşurile cu laptele, sarea, rachiul, făina şi praful de copt. Când amestecul este omogen, adăugati albuşurile bătute spumă.

Pentru umplutură, puneţi la fiert apa, zahărul, mierea, coaja rasă şi zeama de lămâie şi luaţi vasul de pe foc când obţineţi un amestec mai îngroşat. Adăugaţi macul, amestecaţi bine şi apoi, pe rând, puneţi gălbe­nuşurile. Lăsaţi la răcit.

Tăiaţi franzela în felii, ungeţi jumătate din ele cu umplutură rece, puneţi deasupra o felie de franzelă neunsă şi presati-o puţin ca să se lipească de cealaltă. Treceţi feliile astfel pregătite prin aluat şi prăjiţi-le pe amândouă părţile în ulei. Presăraţi-le cu zahăr vanilat înainte de a le servi.

Turtite cu mac

Turtite_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.