Turtite cu dovleac

Printeaza

Turtite cu dovleac

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 400 g dovleac fiert
  • 200 g miere
  • 100 g de nuci fin măcinate
  • o linguriţă de scorţişsoară
  • 250 g făină integralăă
  • un pliculeţ de zahăr vanilat
  • un pliculeţ praf de ccopt
  • 50 g seminte de dovleac

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade pe răzătoarea mare. Se stoar­ce de zeamă şi se bagă pen­tru puţin timp la frigider.

Ouăle se bat spumă, împreună cu mierea. Toate celelalte ingrediente se adaugă treptat şi se amesteca bine până se formează o cocă uşor de modelat.

Aluatul obţinut se lasă puţin deoparte după care se întinde pe planşetă la o gro­sime de 3 cm şi se fac formele cu ajutorul unui pahhar sau al unei forme de turtă.. Pe turtite se presară seminţelee de dovleac şi se mai lasă câtevaa minute la rece.

Se tapetează tava cu unt şi cu făină sau se pune hârtie de copt şi se bagă la cuptor la 180 C. După ce s-au copt, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească. Se servesc la micul dejun cu lapte dulce sau iaurt.

Turtite cu dovleac

Turtite cu dovleac.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.