Turta dulce umpluta

Printeaza

Turta dulce umpluta din: miere, zahar, unt, oua, cacao, praf de copt, faina, smantana, seminte, martipan, lichior de portocale, ciocolata.

 

Ingrediente:Turta dulce umpluta

Pentru aluat:

  • 350 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură cacao
  • 10 g aromă de turtă dulce
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură apă
  • 500 g făină

Pentru umplutură:

  • 300 g zahăr
  • 150 ml smântână (frişcă)
  • 50 g seminţe de floarea-soarelui
  • 150 g marţipan

Pentru aluatul fraged:

  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 300 g făină
  • 1 ou

Pentru ornat:

  • 250 g marţipan
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri lichior de portocale
  • glazură de ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru aluat: mierea, zahărul şi untul le încălzeşti la foc mijlociu, până când zahărul se topeşte şi devine lichid. Laşi să se răcească puţin şi adaugi celelalte ingrediente.

Aluatul îl aşezi pe o tavă bine unsă şi tapetată cu făină, apoi netezeşti cu un cuţit. Dai la cuptorul încins pentru 15 minute şi laşi apoi să se răceacă bine.

Pentru aluatul fraged, frămânţi toate ingredientele, apoi înveleşti aluatul în folie şi îl dai la rece 30 de minute.

Pregăteşti umplutura: 180 g zahăr împreună cu smântână (frişca) le laşi să se caramelizeze într-o tigaie mare. Frămânţi 100 g marţipan cu zahărul rămas şi adaugi la compoziţia caramelizată, încorporezi seminţele şi întinzi totul pe aluatul de turtă dulce răcit.

Aluatul fraged îl întinzi subţire şi acoperi cu el compoziţia de caramel răcită. Restul de marţipan îl frămânţi cu coaja rasă şi cu lichiorul.

Compoziţia o împărţi în 10 bucăţi, de dimensiuni egale, din care modelezi rulouri ce vor fi aşezate în lungul aluatului fraged. Laşi un timp să se usuce totul, apoi dai la cuptorul încins, să se coacă timp de 20 de minute.

După răcire tai totul în 10 bucăţi oblice, pe care le tai, la rândul lor, în trei bucăţi. Glazura de ciocolată o topeşti în baie de aburi şi o torni deasupra bucăţilor de prăjitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.