Turta dulce de casa
PrinteazaTurta dulce de casa din: zahar, apa, lapte, ou, ulei, amoniu, lamaie, scortisoara, faina.
- 2 căni zahăr
- 1/2 l apă sau lapte
- 1 ou
- 1 pahar ulei (200 ml)
- 1 lingură amoniu pentru prăjituri
- zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 300 g făină
Mod de preparare:
Topeşti o cană de zahăr, adaugi jumătate de litru de apă sau lapte şi amesteci până s-au omogenizat. Laşi să se răcorească.
Freci oul cu zahărul rămas până se topeşte. Pui amoniul peste care storci zeama de lămâie şi adaugi treptat uleiul şi scorţişoara, apoi zahărul topit amestecat cu laptele.
Adaugi făina şi amesteci până obţii un aluat moale. Tapetezi o tavă cu făină, torni compoziţia şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
După ce scoţi prăjitura din cuptor o decorezi cu zahăr pudră şi o serveşti cu vin fiert.
Turta dulce de casa
Pofta buna!