Turta dulce cu miere si ciocolata
PrinteazaTurta dulce cu miere si ciocolata din: miere fluidă, unt, zahăr pudră, ouă, făină, cacao, ciocolată, amestec de mirodenii pentru turta dulce, rom, oua, glazură de ciocolată.
- 3 linguri miere fluidă
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 500 g făină
- 3 linguri cacao
- 500 g ciocolată
- 1 lingură amestec de mirodenii pentru turta dulce
- 2 linguri rom
- 1 gălbenuş
Pentru ornat:
- 1 plic glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Se amestecă otil cu zahăr şi miere; se adaugă untul topit cu ciocolată, apoi se înglobează cacao şi rom, urmate de făină şi mirodenii.
Se frământă aluatul şi se lasă puţin să se odihnească. Se întinde o foaie de aluat şi se decupează forme decorative: se coc în cuptorul preîncălzit la 180-190 °C.
Se ung cu gălbenuş bătut cât sunt calde; se lasă să se răcească, apoi se decorează cu glazură de ciocolată şi glazură albă de casă.
Turta dulce cu miere si ciocolata
Pofta buna!