Turta dulce cu miere si ciocolata

Printeaza

Turta dulce cu miere si ciocolata din: miere fluidă, unt, zahăr pudră, ouă, făină, cacao, ciocolată,  amestec de miro­denii pentru turta dulce, rom, oua, glazură de ciocolată.

Ingredinete:Turta_dulce_cu_miere_si_ciocolata

  • 3 linguri miere fluidă
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 500 g făină
  • 3 linguri cacao
  • 500 g ciocolată
  • 1 lingură amestec de miro­denii pentru turta dulce
  • 2 linguri rom
  • 1 gălbenuş

Pentru ornat:

  • 1 plic glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Se amestecă otil cu zahăr şi miere; se adaugă untul topit cu ciocolată, apoi se înglobează cacao şi rom, urmate de făină şi mirodenii.

Se frământă aluatul şi se lasă puţin să se odihnească. Se întinde o foaie de aluat şi se decupează forme decora­tive: se coc în cuptorul preîncălzit la 180-190 °C.

Se ung cu gălbenuş bătut cât sunt calde; se lasă să se răcească, apoi se decorează cu glazură de ciocolată şi glazură albă de casă.

Turta dulce cu miere si ciocolata

Turta_dulce_cu_miere_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.