Turta dulce cu gem

Printeaza

Turta dulce cu gem din: zahar, unt, faina, oua, sare, apa, scortisoara, nucsoara, ghimbir, bicarbonat, gem, fructe.

Ingrediente:Turta dulce cu gem

  • 400 g zahăr
  • 100 g unt
  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • 250 ml apă fierbinte
  • 4 linguriţe scorţişoară
  • 2 linguriţe nucşoară
  • 1 linguriţă praf de qhimbir
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 1 borcan gem de prune
  • 100 g fructe uscate

 

Mod de preparare:

Topeşti o lingură de zahăr, iar când se caramelizează torni apa clocotită. Adaugi condimentele şi restul de zahăr şi, după ce s-a topit, dai vasul deoparte.

O încorporezi făina, bicarbonatul, sarea, omogenizezi, pui ouăle, apa şi untul şi frămânţi, până ce obţii un aluat elastic. Aşezi aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Il laşi la răcorit şi-l tai în jumătate, pe lung.

Ungi cu gem prima felie de prăjitură, aşezi restul de blat, ungi din nou cu gem, iar deasupra presari fructe uscate tocate.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Turta dulce cu gem
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.