Turta dulce cu cacao

Printeaza

Turta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 175 g faina
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1 praf de copt

pentru glazura:

  • 1 albus
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Se cerne faina, se adauga aromele, cacaua si praful de copt. Se adauga ntul taiat bucatele si se freaca pana se obtine o compozitie sfaramicioasa. Se adauga oul si zaharul si se framanta rapid aluatul. Se da la rece pentru doua ore.

Se întinde aluatul pe un blat presărat cu făinâ şi se taie cu diver­ge forme. Se coc în cup­torul preîncălzit circa 15 minute la foc mediu. Se bate albuşul spumă cu zahărul şi se adaugă zeama de lămâie. După ce se răcesc, se ornea­ză cu glazura de lămâie, după gustul fiecăruia.

Turta dulce cu cacao

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. De notat

  2. Adriana Valentina

    Turta dulce cu cacao e buna de sarbatori

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.