Turta cu sunca si branza
PrinteazaTurta cu sunca si branza din: faină de secară, faină de grâu, drojdie de bere, apa calduta, sare, sunca, ceapa, telemea, smantana, piper, ulei.
- 200 g faină de secară
- 200 g faină de grâu
- 20 g drojdie de bere
- 200 ml apa calduta
- 1 lingurita de sare
Pentru umplutura:
- 200 g sunca
- 3 cepe
- 200 g telemea
- 200 g smantana
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia in apa calda, o amesteci cu faina si sarea si framanti un aluat pe care il lasi acoperit la cald pana isi dubleaza volumul.Tai sunca felii.
Ceapa tocata o amesteci cu telemeaua rasă, smântână, o lingură de făină, sare şi piper.
Intinzi aluatul si-l pui intr-o forma unsa şi tapetată, torni amestecul de brânză, aşezi feliile de şuncă şi coci în cuptorul preîncălzit 35 de minute, până devine aurie.
Turta cu sunca si branza
Pofta buna!