Turnulete cu ananas

Printeaza

Turnulete cu ananas din: ananas, biscuiti, caju, miere, ulei de cocos, cirese.

Ingrediente:Turnulete cu ananas

  • o conservă de ananas rondele
  • 100 g biscuiţi de ovăz
  • 200 g caju crud
  • 2 linguriţe cu miere
  • 2 linguri cu ulei de cocos
  • 1 lingură unt de cacao topit
  • cireşe confiate sau alte fructe roşii (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Biscuiţii se mărunţesc foarte bine şi se combină cu untul de cacao topit. Se macină caju.se pune peste el puţin sirop de ananas, ulei de cocos şi miere până se obţine o compoziţie omogenă.

Rondelele de ananas se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.

Intr-un inel de metal sau de plastic (diametru cca 7 cm) se repartizează un sfert din amestecul de biscuiţi şi se presează bine.

Deasupra se aşază o rondelă de ananas, apoi un sfert din compoziţia cu nuci. Deasupra se aşază altă rondelă de ananas.

Se procedează la fel cu toate cele patru porţii.

Se înlătură inelele, iar turnuleţele se ornează cu cireşe confiate sau alte fructe roşii. Desertul se prepară cu 1-2 ore înainte de servire şi se consumă rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.