Turnedouri la tigaie cu garnitură de piure de mazăre, crochete de pui şi sos Madera
PrinteazaTurnedouri la tigaie cu garnitură de piure de mazăre, crochete de pui şi sos Madera
- 1,400 kg muşchi de vacă
- 600 g mazăre
- 80 g şuncă
- 3—4 ouă
- sare
- piper
- zahăr
- Maggi
- 140 g unt
- 300 g carne de porc sau pasăre fiartă sau friptă
- pesmet
- 4 linguri sos alb
- 8 crutoane
Mod de preparare:
Mazărea fiartă se face pireu şi se amestecă cu sare, zahăr, 2 linguri sos alb şi cu 3 ouă crude.
Se unge o formă de şarlotă cu unt, se presară cu şuncă tocată, se pune mazărea şi se dă la cuptor în baie de apă 35-40 minute.
Carnea de pui sau porc se taie mărunt, se amestecă cu 2 linguri sos alb, sare, Maggi şi se fac crochete date prin făină, ou si pesmet apoi se prăjesc.
Turnedourile se frig in tigaie se aşază pe crutoane într-un platou, cu budinca de mazăre în mijloc şi crochetele împrejur.
Separat se serveşte la sosieră sos Madera.
Pofta buna!