Tuica fiarta

Printeaza

Tuica fiarta din: tuica, zahar, piper, cuisoare, scortisoara.

Ingrediente:Tuica fiarta

  • 1/4 l ţuică
  • 5 linguriţe zahăr
  • 10 boabe piper
  • 4-6 bucăţi cuişoare
  • 2-3 bucăţele scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se pune totul într-un ibric sau într-un ceainic (de peste 1/2 I). La început se dă un foc mai mare (pentru pufin timp), apoi focul se reduce şi se aşteaptă să fiarbă. La primul clocot, ţuica se ia de pe foc şi se serveşte în ceşti mici (de circa 50 ml).

Atenţie: Dacă focul este mare şi există flacără (se fierbe la aragaz) apare pericolul aprinderii aburilor de alcool. In acest caz ibricul (ceainicul) va fi înconjurat de flăcări.

Nu trebuie să vă speriaţi! Opriţi focul (aragazul) şi suflaţi sau acoperiţi ibricul cu o cârpă umedă, pentru a se stinge flacăra, fără a răsturna însă vasul cu ţuica.

Ţuica fiartă este o băutură tradiţională de iarnă, despre care este bine să se ştie câteva lucruri:

  • se foloseşte ţuică de 27-35 grade, de preferat ţuică din prune;
  • prin fierbere ţuica pierde mult din tărie, ea ajungând în final la 18-20 grade;
  • ţuica se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.