Trufe

Printeaza

Trufe

Ingrediente:

  • 300 g ciocolata
  • 3 linguri smantana
  • 80 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • Esenta de rom

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste la bain-marie. Cand s-a topit, ciocolata se da deoparte si se adauga pe rand galbenusurile, untul taiat in bucatele si esenta.

Se raceste si se da la frigider pana a doua zi. Se formeaza mingiute cat nuca si se dau prin cacao.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este in desert simplu si gustos. Va propun si eu o reteta de trufe de ciocolata din 200 g ciocolata,
    100 ml frisca lichida, 30 g unt, cacao.

    Untul si frisca lichida se pun pe foc si, intre timp, se rupe ciocolata. Se pune ciocolata intr-un vas, se toarna compozitia de unt clocotit si se amesteca pentru a topi ciocolata. Se acopera cu folie de plastic alimentara si se lasa 2 ore la frigider. Apoi, cu o lingurita se ia din
    amestecul racit si se modeleaza bile. Se trec bilele prin cacao si se pun intr-un vas care se lasa la frigider.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.